Još o đačkim pokazima i povratu novca

3. studenoga 2014.
Komentari isključeni
1.509 Pregleda

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, i dalje prikuplja podatke o srednjoškolcima koji Samoborčekom i Autoturistom putuju u srednje škole na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba, ne bi li točno utvrdilo njihov broj, a sve vezano na pravo na povrat novca za dosad kupljene pokazne markice. Ministarstvo je, naime, naložilo osnivačima škola, Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu, da im što prije dostave taj popis, osnivači su nalog Ministarstva proslijedili školama, a o njihovu odazivu i prikupljanju podataka, ovisit će brzina rješavanja tog pitanja.

Što se, pak, učenika u zagrebačkim školama tiče, kako smo neslužbeno doznali, svi bi oni s ovim pitanjem trebali ponajprije kontaktirati svoje razrednike, a oni bi ih trebali uputiti na postupak ispunjenja te obveze, odnosno na to moraju li školi dostaviti kupljene markice ili će škola sama sastaviti popis učenika-putnika i proslijediti ga u državnu maticu.

Ponovimo informaciju iz resorsnog ministarstva da će ono nakon dostave podataka o stvarnoj cijeni karata, uplatiti prijevoznicima sredstva za kupljene pokaze. O mjestu i vremenu preuzimanja, roditelje i učenike Ministarstvo će obavijestit na svojim službenim internetskim stranicama.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.