Holywin u Svetoj Nedelji

1. studenoga 2014.
Komentari isključeni
3.658 Pregleda

U prepunoj crkvi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji sinoć je održano bdijenje s prigodnim programom uoči blagdana Svih svetih, sve pod nazivom “Holywin”, odnosno “Svetost pobjeđuje”. Slavlje je započelo svetom misom, koju je predvodio svetonedeljski župnik Marijan Kušenić. -”Ekipa” je u raju, a ne u paklu – rekao je u propovijedi, poručivši mladima da ne misle kako je naš ovozemaljski život svršetak, već samo korak na putu u vječni život. Tomu je prispodobio dijete u majčinom utrobi, koje tamo živi 9 mjeseci ne sluteći što ga čeka kada izađe u svjetlost. Tako i mi živimo – rekao je magistar Kušenić – i ne slutimo kakvo nas veliko svjetlo čeka nakon ovozemaljske smrti. Mladima je još rekao kako si mogu otvoriti dio neba, a to je da bolesniku dovedu svećenika jer to su najveća vrata koja otvaraju nebo svakoj ljudskoj duši.

Nakon mise uslijedilo je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, koje su vodili mladi iz župe Presvetog Trojstva, a potom je zbor susjedne župe Blaženog Alojzija Stepinca zapjevao pjesmu “Ti svjetlo svijeta”. Program je nastavljen kratkim igrokazom pod nazivom “Slijedi pravo svjetlo”, koji su uigrali mladi iz domaće župe. Za kraj ovog slavlja, svoje životno iskustvo podijelila je sa svima časna sestra Antonela iz reda Karmelićanki Božanskog Srca Isusova, govoreći o svom odrastanju i o tome koliko joj je jedna duhovna obnova, na koju je došla u majici heavy metala, s poderanim trapericama, omotana u lance, s martensicama na nogama, promijenila život jer je osjetila onu pravu ljubav koju samo Bog daje.

Druženje je zaključeno u dvorani pored crkve, na zakusci, uz dobru duhovnu glazbu.

Silvija Blažević

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.