Ana Lenard na putu do nove medalje

1. studenoga 2014.
Komentari isključeni
1.591 Pregleda

Nakon napornih priprema te odrađenih niz konktrolnih natjecanja sutra navečer put njemačkog Bremena kreće seniorska karate reprezentacija Hrvatske koja će nastupiti na 22. svjetskom seniorskom prvenstvu.

U Bremenu će sudjelovati 107 nacionalnih selekcija sa svih kontinenata koje će na najvećoj i najjačoj svjetskoj smotri karatea pokušati ući u krug zemalja koje će podijeliti odličja te na najbolji način prezentirati svoju državu. Među izabranicima koji sudjeluju u Bremenu i samoborska je reprezentativka iz Karate kluba Samobor, aktualna prvakinja Europe Ana Lenard. Ana Lenard će zastupati Hrvatsku u kategoriji do 61 kg te u ekipnoj konkurenciji.

Prije odlaska na put Ana je izjavila sljedeće: Spremne smo i odlučne osvojiti jednu od medalja. Svjesne smo da će sve ekipe na nas posebno gristi jer smo još uvijek aktualne viceprvakinje svijeta, ali nećemo ni mi biti blagonaklone prema svojim suparnicama. U pojedinačnom dijelu ovo mi je prvi nastup na svjetskom prvenstvu. Osjećam mali pritisak što je i normalno, ali me to neće spriječiti da sa srcem i razumom uđem u svaku borbu. Vjerujem u sebe i ne bojim se nikoga, a na kraju neka pobijede one koje su najbolje u ovom trenutku. Vidim se u tom najužem krugu, a sve ostalo je stvar trenutne forme, sreće i svega onoga što će mi trebati u Bremenu.

Ana nastupa u četvrtak u 9 sati u pojedinačnoj konkurenciji, a ženska ekipa na tatami izlazi u petak u 13.30.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.