Treće Klikovo FotoOko na izložbi

30. listopada 2014.
Komentari isključeni
1.555 Pregleda

Foto klub Klik iz Svete Nedelje sinoć je u lounge baru Campa Zagreb u Rakitju priredio završnu izložbu fotografija nastalih 27. rujna, tijekom ovogodišnje akcije “FotoOko – dan fotografije u Svetoj Nedelji” i natječaja za odabir i nagrađivanje najboljih fotografa. U ovogodišnjem FotoOku, trećem po redu, sudjelovala su 153 fotografa iz cijele Hrvatske, koja su na Danu fotografije fotografirala Svetu Nedelju obilazeći biciklima njezina jezera. Svoj obilazak završili su uz zalazak sunca na sklei u Medsavama. Fotografije su se potom mogle prijaviti na natječaj u 5 kategorija, a u svakoj ih je žirirao jedan od poznatih hrvatskih fotografa. To su bili Marko Vrdoljak, Tibor God, Roberto Pavić, Goran Matošević i Branimir Butković. Na izložbi je, prema mišljenju članova žirija, prikazano doista najbolje što je tog dana snimljeno u Svetoj Nedelji u konkurenciji koja je – kaže Branimir Butković – sve jača iz godine u godinu.

8 (1024 x 768)

U kategoriji “Priroda” prvonagrađena je Adriana Karas iz Dugog Sela, a u kategoriji “FotoOko na kotačima” Hrvoje Golubić iz Zagreba, koji je bio i najplodniji fotograf ovogodišnjeg FotoOka s čak 8 izloženih fotografija. Golubić je, inače, lanjski pobjednik FotoOka. U kategoriji “Crno-bijelo” prvu je nagradu osvojio Josip Smoljanić iz Zagreba, u kategoriji “Radionice” primat je pripao Zagrepčanki Zvonimiri Ivanišević, a u kategoriji “Ekipa” prva je nagrada otišla u ruke još jedne Zagrepčanke, Ines Jurišić.

5 (1024 x 768)

U nazočnosti gradonačelnik Svete Nedelje Drage Prahina, izložbu je svečano otvorio veliki zaljubljenik u fotografiju i prijatelj Fotokluba Klik, poljski veleposlanik u Hrvatskoj Maciej Szymanski.

Šarmantno osmišljen program i zanimljivo kreiranu izložbu vodili su predsjednica Klika Željka Šabarić i potpredsjednik Roman Avdagić, zahvalivši brojnim prijateljima, sponzorima i pokroviteljima koji su im pomagali u priređivanju trećeg FotoOka i ove izložbe, čija su novina izložene fotografije mladih autora u dobi od 8 do 13 godina.

U popratnom programu ove izložbe nastupile su plesačice Bastet orijentalnog plesa te tamburaši i plesači Kulturnog društva Sveta Nedelja.

9 (1024 x 768)

Izložba će se za dva tjedna moći razgledati i u Bistrou “Kod Mrve” u Samoboru.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.