Spremnost zimske službe za novu sezonu ojačali novi strojevi

30. listopada 2014.
Komentari isključeni
3.163 Pregleda

U Komunalčevom dvorištu u podne je održana smotra zimske službe, koja ove godine s radom počinje 15 dana prije nego lani, tj. od subote, 1. studenog i trajat će do 1. travnja 2015. Komunalac ove godine raspolaže i s nekoliko novih strojeva, s dvije kombinirke, grederom i jednim novim kamionom Mercedes Arocsom, pa se očekuje njegova veća efikasnost u čišćenju prometnica od snijega. Ukupno je pred zimskom službom 27 zadataka, odnosno područja čišćenja, na terenu s 558 kilometara cesta od kojih je 498 kilometara pod asfaltom, a 60 makadamskih. Uz Komunalac čistit će ih još 7 kooperantskih ekipa.

Za rad ovogodišnje zimske službe planira se nabaviti 2 i pol tisuće tona soli i 3400 prostornih metara sipine.

U odnosu na prošle godine uvedene su – napominje direktor Komunalca Ivica Karoglan – promjene u smislu stanja prohodnosti na cestama. Tako se na cestama treće razine prednosti prohodnost mora osigurati između 5 ujutro i 20 sati, a na cestama četvrte razine prednosti od 7 do 20 sati.

I ove će godine djelovati tzv. mala zimska služba koja čisti nogostupe, parkove i mostove.

4 (1024 x 768)

Smotru tehničke pripravnosti službe za djelovanje u zimskim uvjetima obavila je samoborska policija s predstavnicima Grada Samobora, koji je za rad zimske službe u novoj sezoni čišćenja snijega predvidio 3 milijuna kuna unutar programa redovitog održavanja prometnica.

Stožer zimske službe djelovat će u sjedištu Trgovačkog društva Komunalac u Ulici 151. samoborske brigade Hrvatske vojske broj 2.

Stalno dežurstvo, od 0 do 24 sata, nalazit će se u bazi zimske službe na Hrastinskoj cesti bez broja, na prostoru samoborskog sajmišta, a telefon za sve informacije o radu zimske službe je 33 25 507.

Uz bazu, zimska će služba, radi veće operativnosti, privremene pretovarne stanice imati na području Smerovišća, Grdanjaca, Ruda i Rakovog Potoka.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.