Najnovije

Radost dječjeg folklornog stvaralaštva

27. listopada 2014.
Komentari isključeni
1.344 Pregleda

Svih 10 pozvanih dječjih folklornih ansambala odazvalo se jučer Kulturnom društvu Sveta Nedelja na još jedan, 11. po redu, Dječji folklorni festival, koji je ovo društvo organiziralo u svom gradu. Na ovoj tradicionalnoj folklornoj manifestaciji sudjelovali su folklorni ansambli iz raznih krajeva Hrvatske.

Festivalski program otvorio je domaćin, Kulturno društvo Sveta Nedelja, a potom su redom nastupili KUD Mihovil Krušlin iz Šenkovca, Bratinečko srce iz Bratine, KUD Pušća, pa KUD Spačva iz Donjeg Novog Sela u Općini Nijemci, zatim Ruža hrvatska iz Gornjeg Karina, potom i folkloraši KUD-a Rakov Potok, pa KUD Cvijet iz Cvetkovića, Seljačka Sloga iz Nedelišća te Češka Beseda iz Općine Hercegovac.

Svi zajedno podijelili su još jednu radost dječjeg stvaralaštva na očuvanju hrvatskih tradicijskih običaja i narodnih nošnji.

Program je održan u šatoru na parkiralištu ispred vatrogasnog doma u Svetoj Nedelji.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.