Obljetnička plaketa za “profectusovce” u Osijeku

14. listopada 2014.
Komentari isključeni
1.162 Pregleda

U organizaciji Judo kluba Mladost Osijek u Sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku održan je u subotu 9. memorijalni judo turnir Josip Potnek na kojem je nastupilo 388 natjecatelja iz 44 kluba iz Slovenije, Srbije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Kanade i Hrvatske.

Ovim turnirom osječki klub je obilježio 50 godina svog postojanja, a tu obljetnicu pamtit će i natjecatelji Judo kluba Profectus Samobor jer su u vrlo jakoj konkurenciji u ekipnom plasmanu osvojili 3. mjesto i kući ponijeli obljetničku plaketu.
“Profectusovci” su nastupili u uzrastima od djece do 12 godina, pa do kadeta. Njih 9 se osim u borbama u svom uzrastu, okušalo i u starijim uzrastima i to vrlo uspješno.

U uzrastu do 12 godina zlato je osvojila Tena Pšeničnjak, a broncu Ivan Lindić. U uzrastu do 14 godina zlatne medalje osvojili su Laura Sunara, Mia Prelec, Marija Lindić i Lucija Nakata, a srebro Vedran Mužević. U uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja do 16 godina, srebrom su se okitile Lorena Štengl i Marija Lindić, a broncom Helena Vuković, Borna Ivošević i Marcel Škalec. Pet srebrnih medalja pripalo je kadetima i kadetkinjama do 18 godina starosti. Njihovi su osvajači Lorena Štengl, Helena Vuković, Dominik Jurković, Marcel Škalec i Luka Tot.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.