Mlađe kadetkinje ŽRK Samobor pokazale najviše

14. listopada 2014.
Komentari isključeni
2.270 Pregleda

U vikendu koji je iza nas sve ekipe Ženskog rukometnog kluba Samobor, osim prve, bile su u punom pogonu. Rezultatski su najviše pokazale mlađe kadetkinje 2000. koje nastavljaju vrlo dobar omjer pobjeda u svim kategorijama u kojima se natječu. Od 6 utakmica imaju 5 pobjeda i 1 poraz.

U Međužupanijskoj rukometnoj ligi za 2002. godište, mlada ekipa Ženskog rukometnog kluba Samobor izgubila je u subotu u Rudama od pomlatka Trešnjevke 7:14. Za Samoborke su igrale: Bičvić, L. Biloš, Radeljak (1), Kovač (2), Guliš, I. Biloš, Rukavina, Runtas, Rođak, Babić (4), Bervanakis, Volar, Krstinić, Cvetković, Mataušić.

Mlade Samoborke su puno bolje zaigrale protiv Zaboka i pobijedile ga sa 16:8 te pod vodstvom svoje nove trenerice pokazale što se može očekivati od njih u budućem razdoblju. U ovom susretu Samoborke su igrale u sastavu: Bičvić, Rešetar, Radeljak, Kovač (4), Guliš, Rukavina, Runtas (1), Rođak, Babić (7), Bervanakis, Volar (1), Krstinić (1), Tanković, Cvetković (2), Zlodi.

U Međužupanijskoj ligi 2000. godište Samoborke su u nedjelju u zagrebačkom Domu sportova pobijedile Petriniu 12:8. U ovoj utakmice naše su igračice odmah pokazale tko je gazda na terenu i ni u jednom trenutku nisu dopustile protivnica da preokrenu rezultat.Za ŽRK Samobor su igrale: Penić, Grubišić (2), Belanić (4), Radek, Kovač, Drvenkar, Ladan, Dravinec (1), Šeper, Matijaščić (1), Božić (1), Karasman (2), Slakoper (1).

Nakon odmora od dvije utakmice ove mlade “lavice” pobijedile su i ekipu Siska rezultatom 21:8 čime su potvrdile da su na ovom turnirkom natjecanju u Zagrebu najbolje. Zasluge za to pripadaju sljedećim igračicama: Penić, Grubišić, Belanić, Radek (3), Kovač (2), Drvenkar (7), Ladan, Dravinec (4), Šeper, Matijaščić (1), Božić (3), Karasman (1), Slakoper.

Još jedan sastav “lavica”, igračice rođene 1998. godine, nastupio je u nedjelju u Rijeci i u Dvorani Zameta odigrao dvije utakmice državne lige. U prvoj ih je pobijdila ekipa Omišlja 25:17. Bila je to utakmica protiv dobro poznatih protivnica, mlaka, s lošom obranom naših mladih “lavica”, i rezultat je realnost. Za mlade “lavice” su igrale: Fabek, Grgečić, Vapnar, I. Kupres, Trošelj (3), Horvat, Katanec (1), Kanceljak (4), Tomašković (3), Hofer (1), M. Kupres (1), Brdarić, Lucević (2), Haramina (2).

Bolji od mladih “lavica” bio je i domaći Zamet, koji ih je pobijedio 26:20. Naše djevojke su protiv visokih igračica Zameta odigrale pravu, odličnu utakmicu, međutim, protiv ekipe u kojoj je nekoliko reprezentativki, nije se, nažalost, moglo bolje. Za ŽRK Samobor su igrale: Katanec, Brdarić, Grgečić, Haramina, Vapnar, M. Kupres (3), I. Kupres, Trošelj (6), Lucević (1), Horvat, Hofer, Fabek (1), Kanceljak (5), Tomašković (1).

Hrvoje Trošelj

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.