Izvršenje županijskog proračuna prati plan

30. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.061 Pregleda

Županijska skupština Zagrebačke županije izglasala je jučer Polugodišnje izvješće o izvršenju županijskog proračuna u ovoj godini, prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 141 milijun kuna ispunjeni su na razini od 46,9 posto plana. Ukupni rashodi u prvoj polovici 2014. godine iznose 108 i pol milijuna kuna.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić podsjetio je kako se oko 80 posto prihodovne strane Proračuna puni iz poreza na dohodak, odnosno plaća, što ukazuje na stabilnost gospodarstva u Zagrebačkoj županiji. Što se tiče rashodovne strane Kožić je naglasio kako su se u prvoj polovici godine raspisivali natječaji te provodili postupci javnih nabava te rekao da očekuje kako će do kraja godine i rashodovna strana Proračuna biti u skladu s planom.

Vijećnici su upoznati i s bezuvjetnim Izvješćem Državnog ureda za reviziju, koji je obavio financijsku reviziju Zagrebačke županije za 2013. godinu. To je 9. uzastopno bezuvjetno revizorsko izvješće, koje je dobila Zagrebačka županija.

Prihvaćeno je i Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom Zagrebačke županije za 2012. i 2013. godinu. U izvješću stoji kako od 34 jedinice lokalne samouprave na području Županije, njih 12 još nije donijelo svoje Planove gospodarenja otpadom. Svi planovi nalaze se u različitim fazama postupka izrade.

Inače, nakon utvrđivanja dnevnog reda, vijećnici SDP-a napustili su sjednicu Skupštine jer nije usvojen njihov prijedlog da se točke vezane uz lovstvo skinu s dnevnog reda. Vijećnici su na Aktualnom satu postavljali razna pitanja, a uz ostala i ona vezana uz obranu Zagrebačke županije od budućih poplava. Pitali su što se radi kako bi se ovo područje zaštitilo od prečesto nabujale Save i to od granice sa Slovenijom, pa sve do grada Siska.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.