“Toplice” u Samoboru

29. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.461 Pregleda

Jučer u podne u Fotogaleriji Lang otvorena je nova zanimljiva izložba. Mladi fotograf, Bojan Mrđenović izložio je seriju dijapozitiva pod zajedničkim nazivom Toplice. Serija je nastajala nekoliko godina i predstavlja opservaciju života u toplicama, odnosno vjerno odražava stvarne slike iz hrvatskih toplica i lječilišta. Izložba je organizirana u sklopu 6. međunarodnog festivala fotografije “Organ Vida”.

Izloženi su dijelovi originalnih dijapozitiv filmova u nizovima od dvije do tri fotografije, a redoslijed fotografija unutar niza je redoslijed kojim su fotografije snimljene na filmu. Izložene fotografije ne predstavljaju uski odabir najboljih fotografija, već širu selekciju fotografija koje su labavo povezane u imaginarni narativ.

Izložba se može razgledati do 26. listopada u radno vrijeme Galerije, subotom i nedjeljom od 11 do 13 sati te od 16 do 19 sati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.