Samoborski samuraji na Danu Japana

29. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.243 Pregleda

Dan Japana u organizaciji japanskog veleposlanstva u Hrvatskoj obilježen je u subotu u Muzeju Mimara u Zagrebu, a dio cjelodnevnog programa bio je i prikaz tradicionalnih japanskih borilačkih vještina aikido, judo, kendo, nanbudo, ninjutsu, kyudo i karate-. Pred velikim brojem uzvanika i uglednih gostiju, svoj doprinos obilježavanju Dana Japana dali su i ove godine karateke iz Karate kluba Samobor: Kruno Fadljević, Lucija Gečević, Nika Jelen, Lucija Lucić, Damjan Nenadić, Jurica Runtas, Dario Szel, Dražen Šarić, Dino Šimunec, Ivan Terihaj, Fran Trošelj, Maja Lenard, Silvija Buzaljko, Filip Kolarec i Nikola Šoić.

Pod budnim okom japanskog veleposlanika Keiji Ide i ostalih gostiju, samoborske karateke su prema očekivanju odradile vrhunsku prezentaciju karate sporta i vještine koje su velikim pljeskom nagradili svi nazočni.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.