Franjevačke orgulje i Dunjko sopranski duet

29. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.966 Pregleda

U sklopu ciklusa Heferer koncerata na orguljama, u subotu su u franjevačkoj crkvi u Samoboru, uz orgulje s kora iz 1737. godine, zapjevale sopranistice Lidija Horvat Dunjko i njezina kći Antonija Dunjko. Na orguljama ih je pratio Mario Penzar.
Kao gosti ovog koncerta nastupili su zbroraši Župne crkve Svetoga Blaža iz Zagreba pod vodstvom Ronalda Brausa. Njih je na orguljama pratio Davor Ljubić.

Izvodila su se djela Händela, Bacha, Sweelincka, Mozarta, Pachelbela, Schuberta, Bizeta, Mendelssohna i Francka.

Ciklus koncerata pod nazivom Orgulje Heferer održava se diljem Hrvatske u organizaciji Prve hrvatske gradione orgulja, harmonija i glasovira Heferer i Koncertne direkcije Zagreb. Orgulje na kojima se sviralo u Samoboru sagradio je Joannes Antonius Weiner iz Zagreba, a temeljitu restauraciju i rekonstrukciju izvršila je Umjetnička radionica Heferer 2005. godine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.