Fotookom po svetonedeljskim jezerima i uz Savu

29. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.283 Pregleda

Ovogodišnji program “FotOOko 2014.”, održan u subotu, bio je drugačiji od prethodna dva, a uz to i veći, bogatiji i širi. Prvo FotOOko je, podsjetimo se, održano 2012. godine u Ornitološkom rezervatu Sava-Strmec i na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji, a lanjsko u dvorcu i oko dvorca u Kerestincu. Iako je to Dan fotografije u Svetoj Nedelji, u organizaciji tamošnjeg Fotokluba Klik, ove su godine “klikovci”, vođeni biciklističkim rutama uz svetonedeljska jezera i Savu, završili na skeli u Medsvama. Cjelodnevnu su priredbu i vezali uz vodu, jezera, rijeku i bicikle.

Svečani početak programa bio je u Rakitju, gdje je okupljane “klikovce” u novootvorenom Autokampu Zagreb, pozdravio zamjenik svetonedeljskog gradonačelnika Damir Halužan. Program se nastavio foto-šetnjom uz rakitsko jezero Finzula, a potom su se sudionici uputili do jezera u Orešju gdje je priređena izložba pobjedničkih fotografija s FotOOka 2013. Uslijedila su predavanja majstora fotografije. Miroslav Rubić govorio je o fotografskom kutku, Roberto Pavić “klikovcima” je približio dugu ekspoziciju i crno-bijelu fotografiju, Borna Filić im je ispričao priču o poslu fotoreportera, a Marko Vrdoljak dočarao nastanak pejzažne fotografije.

Na skeli u Medsavama fotografe je dočekao Čovjek Vatra, a koliko se to moglo, lovili su se i kadrovi zalaska sunca. Za rastanak “klikovci” su ulovljeni na plutajućoj skeli nasred Save.

Snimio: Roman Avdagić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.