Ljudska prava u Zagrebačkoj županiji

25. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.005 Pregleda

Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije održala je jučer svoju 2. sjednicu na kojoj je, između ostalog, donesen Plan rada Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije za 2015. godinu. Odlučeno je da će se aktualni saziv županijske Koordinacije za ljudska prava u prvom redu baviti temama iz područja ljudskih prava kao što su: temeljne slobode i ljudska prava, osobna i politička prava i slobode, zaštita gospodarskih, socijalnih i kulturnih prava, zaštita djece i mladih te ravnopravnost spolova. Članovi

Koordinacije, na čelu sa svojom predsjednicom Marijom Ledinski Anić, suglasili su se da Plan rada obuhvaća široko i kompleksno područje te će ga zasigurno trebati nadopunjavati ovisno o problemima i potrebama društva.

U nastavku sjednice članovi Koordinacije raspravljali su o načinu na koji ovo savjetodavno tijelo planira sudjelovati u osvješćivanju problema zaštite i kršenja ljudskih prava. Jednoglasno su se složili da će se u svom radu, posebice prigodom edukacije i osvješćivanja javnosti, osloniti na rad već postojećih županijskih udruga koje se bave tim pitanjima te da će postojeće prijave protiv kršenja ljudskih prava usmjeravati prema nadležnim institucijama.

Na posljetku, odlučeno je da će se intenzivirati pripreme oko obilježavanja 10. prosinca, Dana ljudskih prava u Zagrebačkoj županiji te da će upravo to biti glavna tema njihove sljedeće sjednice početkom listopada.

Inače, osim članova Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije, sjednici su prisustvovali i članovi Savjeta mladih Zagrebačke županije na čelu s predsjednicom Marijom Kukić te potpredsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mario Vlahović.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.