Anegdotalna komedija o karakterima svakodnevice

25. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.073 Pregleda

Teatar Rugatino odigrao je sinoć u samoborskom kinu predstavu Vladimira Stojsavljevića “Prva žena, druga žena”. U ovoj komediji glume ikona hrvatskog glumišta Marija Kohn i Asja Jovanović. Riječ je o anegdotalnom prikazu života i karaktera dviju žena, uz društvenu satiru i komentar političke situacije, koji je sinoć nasmijao Samoborce u solidno popunjenoj kino dvorani.

Priča počinje tako što u stan prve žene – Matilde, katolkinje, koja pleše tango, upada druga žena – Vesna, skojevka, i kaže joj da je netom umro njihov zajednički muž Milan, “oficir JNA, komunjara, kurviš i alkoholičar”. Ona od Matilde traži svećenika za pogreb, a potom prepričavaju svoje živote provedene s Milanom i na kraju zaključuju da je bio gad, te odlučuju da ga neće pokopati na groblju, nego će ga u urni šest mjeseci držati jedna, a šest druga. Za novac koji je Milan ostavio za pogreb, otići na more na kojem skojevka nikada nije bila. Plan, međutim, propada jer se iz pijanog bunila oglasi Milan.

Ovom predstavom otvorena je nova kazališna sezona u Pučkom otvorenom učilištu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.