Druga nagrada za Područnu školu Klake

24. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.368 Pregleda

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević uručio je jučer komplete informatičke opreme predstavnicima osnovnih škola s područja Županije koje su bile najuspješnije u akciji sakupljanja starog papira. Akciju su zajednički, drugu godinu uzastopno, organizirali Zagrebačka županija i tvrtka Unijapapir.

Ovogodišnja akcija prikupljanja starog papira trajala je od 1. veljače do 31. svibnja, a provodila se u 38 osnovnih škola, matičnih i područnih, na području Zagrebačke županije. Ukupno je 15.067 učenika prikupilo 111.080 kilograma starog papira, što daje rezultat od 7,4 kilograma starog papira po učeniku, te je na taj način od sječe spašeno čak 2.221 stablo.

Najuspješnija u prikupljanju starog papira bila je Područna škola Donja Lomnica Osnovne škole Nikole Hribara. Drugo mjesto pripalo je Područnoj školi Klake Osnovne škole Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, dok je na trećem mjestu Područna škola Rakitovec koja pripada Osnovnoj školi Vukovina. Četvta je Područna škola Pojatno, peta Područna škola Buševec, a šesta Područna škola Donji Hruševec. Ove godine iznimno je nagrađena i škola koja je osvojila šesto mjesto s obzirom na to da je razlika između petoplasirane i šestoplasirane škole bila jako mala. Radi se o količini od 0,3 kilograma starog papira po učeniku.

Svim školama Zagrebačka županija osigurala je nagrade u obliku kompleta informatičke opreme, u ukupnoj vrijednosti 42 i pol tisuće kuna. Komplet sadrži po jedno računalo, monitor i pisač. Prvonagrađena škola dobila je 2 kompleta informatičke opreme, a ostale po jedan.

unijapapir_nagrade3 (1024 x 683)

Dožupan Rudolf Vujević čestitao je učenicima, učiteljima i ravnateljima škola na uspješnom prikupljanju starog papira te izrazio želju da se i druge škole s područja županije, ali i šire, uključe u ovu akciju koja, osim što ekološki osvješćuje mlade naraštaje, štiti naše šume kao važno nacionalno dobro.

Pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Nenad Babić pohvalio je suradnju s tvrtkom Unijapapir i najavio da će se 1. listopada ove godine zajednički krenuti u novu akciju prikupljanja starog papira u osnovnim školama.

Uz najavu nastavka suradnje, ravnateljica Unijapapira Snježana Kekelj, naglasila je da će od sljedeće godine njihova tvrtka povećati iznos naknade za prikupljeni stari papir te će ona, umjesto dosadašnjih 250 kuna po toni, ubuduće iznositi 400 kuna po toni.

Uime nagrađenih škola prisutnima je zahvalio ravnatelj velikogoričke Osnovne škole Nikole Hribara, Zdenko Ilečić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.