Grad Sveta Nedelja na 1. summitu gradova generatora razvoja

23. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.127 Pregleda

Proteklog vikenda završen je 1. Poslovni summit pod imenom “Gradovi i regije – generatori razvoja”, održan na Zagrebačkom velesajmu. Pokrovitelji summita bili su predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Misija ovog međunarodnog poslovnog summita bila je umrežavanje tržišnih i javnih sudionika u cilju poticanja hrvatske izvozne i investicijske konkurentnosti te uspješnog pozicioniranja u europskim i globalnim okvirima.

U sklopu ovog poslovnog summita, održana je i panel diskusija na temu Energetska obnova kao novi izazov. Govorilo se o energetskim obnovama i gradnji novih energetski učinkovitih objekata kao o antirecesijskoj mjeri. Na tom panelu sudjelovao je i gradonačelnik Svete Nedelje, Drago Prahin uz gradonačelnike, zamjenike gradonačelnika i predstavnike drugih gradova i općina, Zagreba, Velike Gorice, Umaga, Koprivnice, Rijeke, Zadra, Jastrebarskog, Pušće i drugih.

Tom je prilikom Prahin prezentirao velika ulaganja u niskoenergetske objekte na području grada, istaknuvši projekte prve niskoenergetske škole u Hrvatskoj, izgrađene u Rakitju, kao i niskoenergetske sportske dvorane, koja je u gradnji. Pohvalio je suradnju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i Regionalne razvojne agencije sjeverozapadne Hrvatske sa Svetom Nedeljom, s obzirom na pruženu pomoć Gradu u provedbi pojedinih natječaja, poput nedavno provedenog Javnog natječaja za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za neposredno subvencioniranje projekta “Poticanje povećanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu kod fizičkih osoba”, te Javnog natječaja za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za neposredno subvencioniranje projekta “Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba”.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.