Srebrni jubilej Vrazove Ljubice

22. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.354 Pregleda

Na Ljubičinom grobu, u sklopu 25. Vrazove Ljubice, u subotu se susrelo 50-ak književnika i pjesnika iz cijele zemlje. Tamo su položili cvijeće i zapalili svijeće te sudjelovali u otkrivanju triju novih pjesničkih ploča sa stihovima preminulih pjesnika, Zvonimira Goloba, Jozefine Dautbegović i Anđelka Novakovića, koji su bili sudionici nekoliko ovakvih susreta u Prolazu hrvatskih pjesnika. Na susretu su govorili voditeljica programa Vesna Burić i književnik Pajo Kanižaj.

Okupljeni kulturnjaci počast su odali i Samoborcima palim u Domovinskom ratu, a potom krenuli prema Trgu Matice hrvatske gdje ih je čekala “Berba knjiga”. -I dok su neki u subotu brali grožđe ili kukuruz, pjesnike su ispred kina na poklon dočekale “viseće” knjige, pa su mogli odabrati željenu. Iz ubrane knjige kasnije su čitali stihove.

Treći dio subotnjeg programa Vrazove Ljubice sastojao se, pak, od čitanja stihova priređenih za ovogodišnju Ljubicu i predstavljanja zbirke “Ljubica 2013.”, s lanjskim radovima. Taj se dio programa odvijao u Galeriji Prica. Glazbeno se u njega uklopio komorni puhački orkestar Camerata Cantilly, nazvan po Vrazovoj Ljubici. Pjesnike okupljene na ovogodišnjoj manifestaciji pozdravile su ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda i dopredsjednica Gradskog vijeća Samobora Maja Gračanin.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.