Radost i suze u sjećanje na fra Zvjezdana Linića

22. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.951 Pregleda

Prekrasan osjećaj zajedništva u pjesmi iz koje su izvirali molitva, sjećanje, radost, druženje i duhovna obnova – obuzeli su sinoć prepunu Sportsku dvoranu Samobor. Udruga U duhu s Kristom okupila je po treći put pjevače s hrvatske duhovne, a ovaj put i estradne scene, koji pjesmom slave Krista i sjedinila ih u dvosatni glazbeni program u kojem je s njima jednoglasno pjevao veliki zbor, koji je činila cijela dvorana. -Nikad nisam imala bolje prateće vokale – rekla je jedna od sudionica programa Daniela Sisgoreo Morsan, koja je nastupila i na prvom koncertu ove samoborske udruge, prije dvije godine na istom mjestu kada je udruga u duhu s Kristom proslavila svoj prvi rođendan. Sad je dogurala i do trećeg, a na kraju jučerašnjeg uzbudljivog i za organizatore dugog dana, najveća im je satisfakcija za uloženo bila brojna publika.

Fantastičan osjećaj obuzeo je mnoge tijekom programa, ovaj put priređenog u suorganizaciji s Kućom susreta Tabor. Do neba se orio glas iz 1500 grla posjetitelja koncerta “Neka se čuje do neba glas”, koji je Udruga ove godine odlučila posvetiti uspomeni na lani preminulog fra Zvjezdana Linića, osnivača i voditelja Tabora i počasnog građanina našega grada. A čuo se i njegov glas jer su na ogromnom video zidu bili projicirani kratki filmovi s nekih njegovih duhovnih obnova i seminara, po kojima će se pamtiti 16 posljednjih godina svećenićkog djelovanja ovog karizmatičnog franjevca.

Za ovogodišnji koncert tražila se karta više, pa ih je prije početka i ponestalo jer se 1250 sjedećih mjesta brzo popunilo tako da je 300-tinjak ljudi stajalo tijekom dvosatnog koncertnog programa. U njemu su sudjelovali vokalni solisti s hrvatske duhovne i estradne scene, koji su bili Linićevi suradnici, Daniela Sisgoreo Morsan, Davor i Vesna Terzić, Grupa Emanuel, Sanja Doležal, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, zatim sadašnji voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić, pa nećak patera Zvjezdana, Vladimir Sušanj s obitelji, Dekanatski zbor Samobora i Samoborski duhovni orkestar pojačan s osmero, također samoborskih gudača.

Kratko, ali dojmljivo svjedočanstvo okupljenima je prenijela sestra pokojnog patera Zvjezdana, Neda Kukuljan. Program su vodili Silvija Blažević i Drago Celizić. Humanitarna nota ovog programa, pomoć obitelji samohrane majke s petero djece, od dijela prihoda od prodanih ulaznica, dobit će zasigurno i veći obol od očekivanog.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.