Go, go to Gogo

22. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.152 Pregleda

Unatoč nepovoljnom vremenu, 4. “Occupy” biciklijada od Samobora do Slanog Dola uspješno je odrađena protekle subote. Okupila je 60-ak biciklista koji su zajednički, uz policijsku pratnju, krenuli s Trga Kralja Tomislava u Samoboru. Kolonu je predvodio iskusni Pedalinac Mladen Gaćeša koji je 2008. biciklom pedalirao od Zagreba do Pekinga na Olimpijske igre. Nakon dolaska u Slani Dol, kratki pljusak nije omeo bicikliste da se u odličnoj atmosferi druže te uživaju u delicijama pri Izletištu Gogo. Nekima nije bilo dosta pedaliranja, pa se bicikliranje produžilo do Japetića gdje se druženje nastavilo. Navodno se i dio druženja preselio u jednu od klijeti na Gradišću i u isprobavanju prošlogodišnjeg bermeta.

Osim biciklista iz Samobora, Zagreba, Zaprešića i Svete Nedelje, priključili su se i biciklisti iz Biograda. Vrijedi istaknuti i jednog seniora među biciklistima, Vjeku Bašića, inače vlasnika poznatog ribljeg restorana iz Biograda, koji je bio zadivljen prirodom i gastronomskom ponudom našeg kraja.

Biciklistički klub Pedalinac za potrebe biciklarnika Brdsko-biciklističkog kluba Krpelj darovao je domaćinu pumpu za bicikl. Pumpa je pripadala preminulom Draženu Petroviću, pa će taj prijateljski poklon pažnje ujedno služiti kao eksponat u prostorijama biciklarnika.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.