Europski dan mobilnosti omela kiša

22. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.222 Pregleda

Iako je Udruga osoba s invaliditetom pripremila sve za prigodno obilježavanje današnjeg Europskog dana mobilnosti na terenu, kišno vrijeme je onemogućilo obilazak parkirališnih mjesta i nepristupačnih mjesta za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti na području grada Samobora. Stoga se na glavnom gradskom trgu, uz kavu, samo kratko raspravljalo o problematici parkiranja, odnosno zloupotrebi znakova pristupačnosti te nemogućnosti rada pauk službe na parkiralištima trgovačkih centara. U tome su sudjelovali predstavnici Udruge, Komunalca i Policije, dopredsjednik Udruge osoba s invaliditetom Viktor Jozić i tajnica Udruge Nives Krčelić, pročelnik društvenih djelatnosti Juro Horvat, djelatnici Komunalca Vedran Klačić, Savo Ećimović i Šimun Pervan te Boro Njegomirović i nekoliko operativnih policajaca iz Policijske postaje Samobor.

Kad se ukaže stabilnije vrijeme, Udruga osoba s invaliditetom ponovno će organizirati ovu akciju.

Sutra, pak, u utorak, 23. rujna, ova udruga organizira za svoje članove i sve zainteresirane savjetovanje o pravima na ortopedska pomagala poput kolica, štaka, hodalica, ortotike i sličnog. Predavanje će se održati sutra u 14 sati u prostoru Udruge na autobusnom kolodvoru. Savjetovanje će voditi Željka Čelesnik Bulat iz tvrke Ottobock Adria koja već dugo uspješno surađuje, podupire i prati rad samoborsko-svetonedeljske udruge.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.