Arheologija i kulinarstvo

22. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.016 Pregleda

Javna ustanova “Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje” održala je u subotu i nedjelju u Arheološkome parku u Budinjaku manifestaciju “Tisućljeća kulinarstva”. Zahvaljujući financijskoj potpori Zagrebačke županije, kulinarske radionice realizirane su na zadovoljstvo brojnih posjetitelja desetu godinu uzastopno. Posve neočekivano i unatoč najavi kiše, malu obljetnicu pratila je ugodna temperatura i osunčana raskoš jesenskih boja žumberačkih travnjaka i šuma. Arheološko bogatstvo područja sudionici programa upoznali su tijekom obilaska “Staze kneževa” i nalazišta u Budinjaku i Brateljima, a nakon toga prionuli su pripremi hrane prema pretpovijesnim, rimskim, srednjovjekovnim i tradicijskim žumberačkim receptima. Ako je suditi prema izrazima lica i komentarima, manifestaciju “Tisućljeća kulinarstva” preporučit će i svojim prijateljima.

Morena Želle

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.