70 godina vatrogastva u Manjoj Vasi

22. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.215 Pregleda

-Ovi mladi, udruženi u naše društvo, zalog su budućnosti vatrogastva u Manjoj Vasi – rekao je u svom govoru predsjednik DVD-a Manja Vas Marijan Oslaković na jučerašnjoj proslavi 70. obljetnice Društva.

Sve je počelo, kako je rekao Oslaković, 1944 godine, kada je Društvo osnovano na inicijativu žitelja Cerja, Manje Vasi, Kotara i Bukovja. Već u početku djelovalo je sa značajnim brojem članova. S godinama, broj je članova opadao, iako članstvo i dalje čine žitelji svih ovih naselja, pa ono aktivnošću ne zaostaje za drugim, većim društvima na području grada.

Vlastitim radom, uz potporu Grada, pri završetku je vatrogasni dom, u kojem je i održana ova svečanost. Marljivi članovi Društva željeli bi nabaviti novo vozilo ne bi li još bolje funkcionirali. Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora i potpredsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Željko Koščica rekao je da bi se taj problem mogao riješiti do kraja ove godine. Kao izaslanik gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka, skupu se obratio Krunoslav Znika, a pozdrave, uz darove domaćinu, uputili su predstavnici nekoliko društava i vatrogasnih zajednica, koji su bili gosti svečanosti.

Na kraju je domaćin zaslužnim članovima i društvima uručio zahvalnice i priznanja, a među njima i jedinom živućem osnivaču, Branku Tandariću.

Franjo Sina Gluščić

Snimio: Nenad Vrhovčak

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.