Najnovije

Vrazova Ljubica – jučer, danas, sutra

19. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.426 Pregleda

Uz Večer sjećanja u Gradskoj knjižnici Samobor sinoć je otvorena 25. “Vrazova Ljubica”, tradiconalna manifestacija hrvatske ljubavne poezije. Stihove preminulih hrvatskih pjesnika, sudionika ovih pjesničkih susreta, govorili su glumci amaterske kazališne družine Pučkog otvorenog učilišta.

Danas je u sklopu “Vrazove Ljubice” održan zanimljiv program naziva “Poezija u školskim klupama”. U njemu je samoborskim srednjoškolcima o ljubavnoj poeziji govorio književnik i pjesnik Joža Prudeus, a podijeljene su im i razglednice na kojima su anonimno mogli ostaviti svoje ljubavne poruke onima koji su im dragi. Organizatori “Ljubice” će prikupljene razglednice poslati na ispisane adrese.

Sutra, u subotu od 17 sati, svi pjesnici – sudionici ovogodišnjeg susreta, okupit će se na Ljubičinom grobu, pokraj župne crkve svete Anastazije. U 18 sati na Trgu Matice hrvatske uslijedit će program pod nazivom “Berba knjiga”, u kojemu će svatko s grana obližnjih stabala moći “ubrati” svoju knjigu, nešto iz nje pročitati i ponijeti je sa sobom. Na kraju, od 19 sati, u Galeriji Prica bit će priređena promocija 24. zbirke pjesama “Ljubica 2013.” i čitanje poezije “Ljubica 2014.”

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.