Od biljke do kozmetike

17. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.287 Pregleda

Od biljke do kozmetike bila je tema sinoćnjeg predavanja Dubravke Orlić Bašlin u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru. Riječ je o Fitoaromi – novom brendu prirodne kozmetike.

Predavačica je objasnila put od odabira sorti ljekovitih mediteranskih biljaka do gotovog aromaterapijskog proizvoda, potpuno prirodnog kozmetičkog preparata koji svojom stvaralačkom snagom u sebi sjedinjuje tradiciju prostora, ljepotu i izvornost prirode te znanje novoga tehnološkog doba. Temelji se na od davnina poznatom blagotvornom djelovanju mediteranskog aromatičnog i ljekovitog bilja koje ljudi vjekovima uzgajaju, a o čemu, kako je rekla, svjedoče mnoga predanja, pjesme i legende.

Dubravka Orlić Bašlin je poduzetnica koja je povezala proizvodnju ljekovitog bilja, destilaciju i proizvodnju kozmetičkih proizvoda Fitoaroma. Kozmetika Fitoaroma proizvedena je isključivo od hrvatskih eteričnih ulja i drugih ljekovitih sastojaka, bez štetnih primjesa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.