Medicinska hipnoza kao pomoć u upravljanju vlastitim životom

17. rujna 2014.
Komentari isključeni
2.182 Pregleda

Medicinska hipnoza ima široko područje djelovanja kao što su: prestanak pušenja, otpuštanje stresa i punjenje energijom, oslobađanje od nesanice, rješavanje zdravstvenih problema, uklanjanje straha od stomatoloških zahvata, rješavanje fobija, povećanje samopouzdanja, poboljšanje koncentracije i pamćenja, poboljšanje učenja, prestanak mucanja, prestanak mokrenja u krevet, rješavanje ovisnosti, lagan i brz porođaj, oslobađanje od depresije, a djeluje i kod drugih poteškoća. Sva ta područja djelovanja medicinske hipnoze sinoć je posjetiteljima Gradske knjižnice Samobor objasnila certificirana hipnoterapeutkinja s 10-godišnjim iskustvom u primjeni medicinske hipnoze, doktorica dentalne medicine Helen Ružić.

U svom sažetom predavanju objasnila je kako će svatko primjenom medicinske hipnoze, koja nije show-program hipnoza, i sam sebi moći pomoći da ponovno počne upravljati vlastitim životom, a ne da mu to čine vanjske okolnosti. Poseban naglasak, u skladu sa svojom strukom, imala je na mogućnosti primjene dentalne hipnoze kod različitih indikacija. Ukratko, medicinska hipnoza pomaže u opuštanju, upoznavanju vlastitog unutarnjeg svijeta, ostvarivanju želja te rješavanju fobija i zdravstvenih problema.

Dr. Helen Ružić magistrirala je 2012. godine na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu i od tada je predavač na mnogim stručnim skupovima, a hipnoterapeutsku školu završila je 2004. godine u Njemačkoj.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.