Najnovije

Novi medni okusi na 6. samoborskim mednim danima

15. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.481 Pregleda

U godini koja je, kao i na mnogim drugim područjima, zbog obilnih kiša, bila iznimno nepovoljna za pčelarsku djelatnost, Pčelarska udruga Samobora i Svete Nedelje, na čelu s predsjednikom Željkom Vukićem i tajnikom Oliverom Novoselom, ipak je i ove godine uspješno priredila dvodnevnu manifestaciju pod nazivom 6. samoborski medni dani. Sav se program u subotu i nedjelju odvijao na glavnom gradskom trgu, a sastojao se od prodajne izložbe raznih pčelinjih proizvoda desetak pčelara i medara iz zagrebačke regije, apiterapijskog savjetovališta, prezentacije pčelarskog dežurstva, izlaganja, degustacija, ocjenjivanja i popratnih aktivnosti.

Gastronomska kušaonica ponudila je u subotu medni lovački gulaš koji je pripravljalo nekoliko samoborsko-svetonedeljskih lovačkih udruga, a najboljim je ocijenjeno kulinarsko umijeće Lovačke udruge Srna iz Samobora. U nedjelju su na red došli slastičari, a njihove torte i kolači s mednim dodacima začas su nestali među znatiželjnim posjetiteljima 6. samoborskih mednih dana. Oni su, pak, i ove godine potvrdili svoj, ne samo izložbeno-prodajni, već i edukativni te turističko-promotivni karakter.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.