Cesta prema Rudama otvara se sutra

15. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.641 Pregleda

Redovit promet prema Rudama uspostavit će se tijekom sutrašnjeg dana – odlučeno je na jutrošnjojsjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Samobora. Trenutno cestom Samobor-Rude prometuju jedino autobusi i interventna vozila, a dežurne službe poduzimaju sve ne bi li se nastala šteta što prije sanirala i omogućili uvjeti za normalno funkcioniranje ugroženog stanovništva.
Pomoć na terenu i dalje pružaju gradske komunalne službe grada Samobora, jedinice Vatrogasne zajednice Grada Samobora, MUP-a, Vodoopskrbe, Odvodnje, Hrvatskih voda, HEP-a i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Iako je stanje pod kontrolom, a opasnost od ugrožavanja sigurnosti i nastanka novih šteta više ne prijeti, Stožer je i dalje prisutan na terenu i u stalnoj koordinaciji s operativnim snagama, pa će se i dalje sastajati prema potrebi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.