Najnovije

Antonio Šančić osvojio Challenger

15. rujna 2014.
Komentari isključeni
2.995 Pregleda

Na ATP Challangeru u Banja Luci, vrijednom 75 tisuća dolara, samoborski tenisač Antonio Šančić postigao je rezultat karijere. U singlu je prošao kvalifikacije i u glavnom turniru u 1. kolu nesretno izgubio zbog ozljede kuka, rezultatom 6:3 6:4. Ali zahvaljujući fizioterapeutu koji je brzo sanirao tu ozljedu, u igri parova s partnerom Dinom Marcanom stigli su do finala bez izgubljenog seta te u finalu nadoknadili zaostatak od dva breaka i pri rezultatu 2:5 nanizali 6 gemova uzastopno te preokrenuli vodstvo češko-slovačkog para i pobijedili 2:0, u setovima 7:5 6:4. Time je taj teniski par osvojio 100 ATP bodova koji će ih značajno pomaknuti na ATP rang listi. Za Antonija Šančića to je ranking karijere u igri parova.

Rezultati: 1. kolo Marcan /Šančić vs Mektić/Tošić 7:6, 6:4, 2. kolo Marcan/Šančić vs Sakharov/Smirnov 6:1, 6:4, polufinale Marcan/Šančić vs Djoković/Šetkić 6:2, 6:2, finale Marcan /Šančić vs Pospisil/Sikora 7:5, 6:4.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.