Grdanjci, Hamor, Gornji kraj i Rude pod vodom!

13. rujna 2014.
Komentari isključeni
2.330 Pregleda

Noćašnje kiše prouzročile su velike nevolje stanovnicima nekih dijelova našega grada. Oko 3 sata, zbog velike količine oborina, došlo je do izljevanja vode u Grdanjcima, Hamoru, Gornjem Kraju i u Rudama, a u Rakovom Potoku otvorilo se klizište. Najkritičnije je u Grdanjcima gdje je izlijevanje Bregančice začas poplavilo 30-ak dvorišta te podrumskih prostorija tamošnjih stanovnika. Ozlijeđenih nema i zasad ne postoje potrebe za evakuacijom – rekao nam je načelnik Gradskog stožera za zaštitu i spašavanje, i samoborski dogradonačelnik, Željko Stanec.

Stožer je održao dva sastanka, jutros u 8 sati i ponovno u 14, te ugroženim stanovnicima osigurao ispumpavanje vode iz podruma, kuća i dvorišta. Na terenu su sve komunalne službe grada Samobora, jedinice Vatrogasne zajednice Grada Samobora, MUP, Vodoopskrba, Hrvatske Vode, HEP i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Sve raspoložive snage za zaštitu i spašavanje obišle su ugrožena područja i intenzivno radile na saniranju svih štetom pogođenih područja. Cesta prema Grdanjcima tijekom prijepodneva bila je zatvorena za promet, a sada je ponovno otvorena, ali je i dalje pod kontrolom i nadzorom policije.

Komunalne službe grada Samobora intenzivno su prisutne i na području Ruda i Rakovog Potoka. Prema informacijama iz Vodoopskrbe i odvodnje, primijećeno je zamućenje vodovodne vode u Ulici Bistrec, uzeti su uzorci, a službeni rezultati analize bit će poznati u ponedjeljak. Dotad, voda se može piti uz prethodno prokuhavanje.

Cjelokupna situacija je pod kontrolom i vodostaji su u opadanju te ne prijeti više opasnost od ugrožavanja sigurnosti i nastanka novih šteta – kaže Željko Stanec. Stožer je i nadalje prisutan na terenu i u stalnoj koordinaciji s operativnim snagama te će se ponovno sastati prema potrebi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.