Žumberački motivi u Gradskoj knjižnici

12. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.971 Pregleda

Umjetnički radovi 16. kolonije Likovnog odjela Ogranka Matice Hrvatske Samobor, nastali ljetos u Grabru na Žumberku, izloženi su od sinoć u prostorima Gradske knjižnice Samobor. Time je nastavljena tradicija izlaganja ovih djela inspiriranih ljepotama žumberačkog kraja, koji pokreće maštu svakog umjetnika. I ove ih godine karakterizira raznolikost pristupa i izričaja – rekao je na otvorennu izložbe voditelj Likovnog odjela Željko Nemec dodavši da su autori, osim likovne kvalitete djela, pokazali i veliku ljubav u pristupu izradi svojih motiva.

Ove godine matičina je kolonija u Grabru dobila regionalni, pa i međunarodni karakter sudjelovanjem umjetnice Tijane Grujić iz Bečeja. Uz nju, u Grabru su stvarali Grozdana Korpar, Tatjana Antolin, Đurđa Debogović, Snježana Zakanj Radovanić, Jasminka Banušić, Zdenka Resar, Đuro Kenfelja i Vlado Gvozdanović. Domaćin Koloniji i ove je godine bio svećenik Mile Vranešić.

Kratak glazbeni užitak okupljenima su priuštili Ivan Mužanić na violini i Vladimir Šimunov na gitari.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.