U Gaju tom…

11. rujna 2014.
Komentari isključeni
2.755 Pregleda

Caffe bar Gaj u Gajevoj ulici u Samoboru sinoć je ponovno bio domaćin samoborskim pjesnicima iz Matice hrvatske i njihovim gostima. Ove pjesničke večeri u Gaju uspješno organizira i vodi Matičin član Zvonko Jurčević i svaki put okupi ponekog novog gostujućeg pjesnika, ovaj put iz Zagreba i Splita. To su Božica Drakulić, Vera Antolić i Damir Pilko, a uz njih po prvi put Zdravko Odorčić te Maja Tomas. Od samoborskih pjesnika stihove su čitali Vlasta Mažuranić, Nada Brglez, Đurđica Runtas, Ljubica Dobranić, Danica Telišman, Edita Požežanec, Ranka Novosel i Zvonko Jurčević.

Iznenađenje su priredili čitanjem svoje poezije i mladi samozatajni pjesnici Maja Šilobod i Marjan Vran, koji nisu članovi ogranka,  ali bi to mogli postati. Članovima Književnog odjela pridružili su se i oni iz Glazbenog odjela Matice hrvatske Samobor pa su novo pjesničko druženje i lijepa pjesnička riječ imali i ugodnu zvučnu kulisu. Za nju su zaslužni su Ivan Mužanić (violina) i Jelena Magdalena Šarić (violončelo). Goste su počastili glazbom Bacha , Chopina i Williamsa. Prostor kafića pridonio je, pak, opuštenoj atmosferi među sudionicima i publikom.

Kao i obično, za tehničku potporu pobrinuo se Igor Bartulica, a sve je vizualno popratio Željko Nemec.

Počasna predsjednica samoborskog ogranka Matice hrvatske, Ranka Novosel, najavila je i druga skorašnja događanja u kojima sudjeluju samoborski “matičari”, ponajprije Susret samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu, koji će ove godine biti održan 29. ovog mjeseca u Gareiji Prica, a ne u kapeli u Taborcu, kako bi više sudionika moglo u njemu sudjelovati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    žalosno da je uz sav naši trud posjećenost gostiju koji će uživat u pjesničkom izričaju ipak vrlo slaba…očito još uvijek naginjemo više “šerafljenju žarulja ” nego kulturnom rastu