U Svetoj Nedelji uvećane stipendije za učenike i studente

10. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.590 Pregleda

Svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin danas je odlučio o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja za dodjelu tri vrste stipendija za školsku i akademsku godinu 2014./2015. Grad Sveta Nedelja stipendirat će 10 učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja te 20 studenata koji moraju udovoljavati kriteriju socijalnog statusa i uspjeha u školovanju. Po 4 stipendije dodijelit će se za prvu, drugu, treću, četvrtu i petu godinu studija, odnosno apsolventima. S 5 stipendija bit će nagrađeni najbolji svetonedeljski studenti koji moraju udovoljiti samo kriteriju uspjeha u školovanju.

Najveća novost ovogodišnjih 35 svetonedeljskih stipendija jest da su one veće u odnosu na prethodne godine. Tako studentske stipendije iznose 900 kuna mjesečno, a učeničke 600 kuna mjesečno. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. studenog ove do 31. listopada sljedeće godine. Natječaj je otvoren sljedećih mjesec dana, do 15. listopada.

Tekst natječaja i prijavnice za stipendiju, mogu se pronaći i preuzeti na službenim internetskim stranicama Grada Svete Nedelje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.