Vatrogasci i gasilci kao jedan

9. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.866 Pregleda

Minule subote u Zagrebu je održana vatrogasna vježba međunarodnog karaktera u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor. Priređena je u Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja. Uz organizatora, DVD Samobor i domaće sudionike: DVD Veliki Lipovec, DVD Plešivicu i Javnu vatrogasnu postrojbu Samobor, u izvođenju vježbe sudjelovali su i susjedi iz Slovenije, prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva, PGD Obrežje i PGD Nadgorica pokraj Ljubljane.

Osim učenja i stjecanja novih znanja i vještina, ovo je svim sudionicima bila prigoda za razmjenu iskustava u sustavu rada hrvatskih i slovenskih vatrogasaca. Njih 40-ak tako je prezentiralo svoje sposobnosti i vještine u gašenju požara u opožarenoj kući, uz stvarnu vatru i dim, a potom je uslijedilo gašenje i rezanje automobila.

v3 (1024 x 683)

Na kraju su svi vatrogasci i gasilci otišli u svoje postrojbe prepuni novih iskustava i znanja stečenih na vježbi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.