Obilježen Međunarodni dan pismenosti

9. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.057 Pregleda

I ove godine, u povodu Međunarodnog dana pismenosti, koji se svake godine obilježava 8. rujna, Gradska knjižnica Samobor poklanjala je knjige. U Domu zdravlja i ispred Gradske knjižnice Samobor, dijelile su se otpisane knjige iz fonda naše knjižnice. Osim toga, svi zainteresirani do večeri su mogli razmjenjivati knjige, odnosno donijeti svoju knjigu i uzeti neku drugu.

Međunarodni dan pismenosti utemeljio je UNESCO 1966. godine, kako bi promovirao važnost pismenosti. Ove godine bio je posvećen cjeloživotnom učenju i e-učenju s ciljem da se toga dana podsjeti međunarodnu zajednicu na status pismenosti i obrazovanja odraslih na globalnoj razini, na širenje pismenosti i poticanje važnosti učenja te poticanje pismenosti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.