Rastrčani Žumberak

8. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.243 Pregleda

Kišovito i prohladno prevladavalo je ove subote na Žumberku, u Sošicama i Radatovićima, između kojih je održana 19. žumberačka trka. No, rezultati su, usprkos svemu, bili jako dobri. Čak četiri trkača istrčala sun dionicu od 15 i pol kilometara ispod jednoga sat. Odličan nastup imali su domaći natjecatelji, Paripović s osvojenim trećim mjestom, Krišto sa sedmim i Martinović s devetim. Prva dva mjesta osvojili su Mađari, a pobjednik Lajos Berec došao je u cilj za 56 minuta i 36 sekundi. Kod žena je pobjedila Katalin Garami, također iz Mađarske, a drugo mjesto osvojila je Bojana Bjeljac iz Atletskog kluba Žumberak.

U trci je sudjelovao 101 trkač, 26 žena i 75 muškaraca iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Kanade. Kod muških ekipnu pobjedu odnijela je ekipa Atletskog kluba Žumberaka, drugi je bilo Oroslavlje, a treći Maksimir. Ekipna pobjeda kod žena pripala je također Žumberku, druga u poretku bila je Moslavina, a treće trkačice Atletskog kluba Maksimir. Uspješan organizator bio je Atletski klub Žumberak iz Sošica.

Žumberački predstavnici Franjo Bernardić, Nino Radić i Nikica Vrabac bili su jako dobri. Ovaj posljednji je postigao odlično 18. vrijeme. Žumberčan iz Slovenije Željko Goleš bio je 33, a još jedan žumberački sin, Marko Vukobrat iz Novog Mesta, plasirao se na 13. mjesto.

Od zanimljivosti izdvajamo da je žumberačka snaha, Kanađanka Randi Klose Delišimunović iz Vancouvera, istrčala ovu utrku i bila oduševljena organizacijom. Svoju 18. utrku na Žumberku odlično je otrčao i Hrvoje Habuš iz Atletskog kluba Sinj zauzevši 8. mjesto.

U dječjim utrkama nastupilo je 70-ak natjecatelja iz Žumberka, Samobora, Bregane i Zagreb.

Milan Radić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.