Počela škola za 560 samoborskih i svetonedeljskih prvašića

8. rujna 2014.
Komentari isključeni
2.126 Pregleda

Jutros u 8 sati po prvi put je zazvonilo školsko zvono u novoj školskoj godini. Na području našega grada prvo školsko zvono oglasilo se u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani gdje je prijam malih prvašića bio već u 8 sati. Pozdravili su ih ravnatelj škole Igor Matijašić i zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković. Za njihovo prvo okupljanje u školi stariji đaci priredili su im sa svojim učiteljima kratak program koji je završen pjesmom “Kad si sretan”. Zajednički su je otpjevali zboraši škole i svi breganski prvoškolci. Nadajmo se da će im i školski dani biti sretni kao ovaj prvi susret sa školom, i njima, i svim ostalim đacima-prvacima, koji su se danas po prvi put u svom životu našli na jednoj velikoj životnoj prekretnici. Školske priredbe za prvašiće održane su i u svim drugim školama našega kraja, a uz ravnatelje škola, mališanima i njihovim roditeljima riječi dobrodošlice uputili su i gradski čelnici.

11 (1024 x 764)

Ove godine u školske klupe prvih razreda na području Samobora sjela su 363 prvašića. Najviše prvoškolaca na samoborskom području upisano je u Osnovnu školu Bogumila Tonija. Polazit će je 145 đaka-prvaka, 106 u matičnoj školi, 22-oje u Farkaševcu te 17-ero u Mirnovcu. U školu Samobor krenut će 118 učenika prvih razreda, 97-ero u matičnoj školi, 16-ero u Celinama te petero u Smerovišću. Škola Milana Langa u Bregani u novu je školsku godinu upisala 62-oje učenika prvih razreda od kojih će dvoje biti polaznici Područne škole u Grdanjcima, a ostali će zauzeti klupe matične škole. Svetomartinska škola Mihaela Šiloboda upisala je ove godine 21-og učenika, a škola u Rudama njih 17, od kojih će dvoje polaziti školu u Manjoj Vasi.

Pisanke i slatkiši za svetonedeljske prvašiće

9 (1024 x 768)

Početak nastavne godine jutros je obilježen i na prodručju Grada Svete Nedelje. Tom su prigodom gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin te njegovi zamjenici Damir Halužan i Ivica Pavlić, obišli svih 5 škola na području susjednog grada da bi prvašićima zaželjeli puno usphjeha u školovanju.

Gradonačelnik Prahin i njegovi zamjenici ovom su prigodom prvašićima uručili prigodne poklone, pisanke A i mnoštvo slatkiša, ne bi li ovaj za njih iznimno važan događaj, učinili i malo slađim i ljepšim.

Najviše prvašića ove školske godine krenulo je u Područnu školu Rakitje, gdje je u tri razredna odjeljenja upisano čak 64 prvašića. U matičnoj školi Sveta Nedelja upisana su 43 prvašića u dva razredna odjeljenja, dok je u Podrčnoj školi Strmec upisano 56 prvašića, tekođer u dva razredna odjeljenja. U Područnoj školi Kerestinec upisano je jedno razredno odjeljenje s 28 prvašića, kao i u Područnoj školi Rakov Potok gdje je upisano 6 prvašića. Tako je ove godine u škole na području Grada Svete Nedelje upisano ukupno 197 učenika prvih razreda.

10 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.