Obnovljena kapela na radost i ponos Bedra

8. rujna 2014.
Komentari isključeni
2.388 Pregleda

U selu Beder, u župi Noršić Selo, blagoslovljena je jučer obnovljena kapelica Svetog Marka Križevčanina. Pred stotinjak vjernika iz svih samoborskih župa svetu misu je predvodio upravitelj ove župe, rudarski župnik Darko Banfić, a pjevao je župni zbor iz Ruda.

Banfić je, tragom nedjeljnog evanđelja, govorio o vremenu egoizma i ogovaranja te nedostatka zajedništva među ljudima i zajedničkih molitvi. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u izgradnji kapelice, materijalno ili duhovno.

Nakon završetka svete mise vjernici su mogli čuti i životopis svetog Marka Križevčanina te obići blagoslovljenu kapelicu. Euharistiji su nazočili i zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković. Svih 68 stanovnika tog malog sela, koje broji 20-ak obitelji, radovalo se velikom i povijesnom danu, kako slavljenju svete mise, tako i fešti koju su domaćini priredili za sve okupljene.

Silvija Blažević

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.