Djevojčice DVD-a Cerje treće na županijskom natjecanju

8. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.508 Pregleda

Čak 690 mladih vatrogasaca okupilo je u subotu u Bregani županijsko vatrogasno natjecanje djece. Na Sportskom centru u Bregani, uz kišovito vrijeme i sklizak teren, svoje su vatrogasno znanje, spretnost i umijeće pokazala djeca od 6 do 12 godina. Organizator natjecanja je bila Vatrogasna zajednica Zagrebačke Županije, a domaćin Vatrogasna zajednica grada Samobora i DVD Bregana.
U kategoriji dječaka nastupilo je ukupno 48 natjecateljskih odjeljenja. Najuspješniji u izvođenju vježbi bio je DVD Ježevo. Od natjecatelja iz Vatrogasne zajednice grada Samobora u ovoj kategoriji ekipa DVD-a Rude osvojila je 24. mjesto, Molvice 25., a Bobovica je bila 30.

U kategoriji djevojčica nastupilo je ukupno 21 natjecateljsko odjeljenje. Najuspješnije su bile cure iz DVD-a Ostrna2. Natjecateljske ekipe iz VZG-a Samobor postigle su dobre rezultate, a najviše ponosa domaćinu donijela je ekipa djevojčica DVD-a Cerje koja je bila odlična – treća.

Natjecanje su vodili županijski vatrogasni zapovjednik Josip Novosel, njegov zamjenik Zdravko Filipaj, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Mladen Žitković i predsjednik povjerenstva za natjecanje županijske vatrogasne zajednice Franjo Prišćan. U organizacijskom dijelu sudjelovalo je još 35 sudaca i 20 tehničkih osoba.

Na kraju natjecanja svim natjecateljima uručena su priznanja za sudjelovanje, a najboljim natjecateljima pehari i medalje.
Sve natjecatelje, voditelje ekipa, suce, tehničko osoblje i gledatelje, uime Grada Samobora pozdravili su viši savjetnik za vatrogastvo i civilnu zaštitu Grada Samobora Krunoslav Znika, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke Županije Željko Koščica, a uime Zagrebačke Županije Branko Herček.

Fotografije: Mladen Žitković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.