Uspješan start samoborskih karateka

7. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.028 Pregleda

Samoborski karateke uspješno su jučer u Međimurju otvorili novu sezonu. U dvorani Graditeljske škole u Čakovcu održan je, naime, prvi karate turnir u Hrvatskoj, koji je okupio 540 natjecatelja iz 7 država, Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije, BiH i Hrvatske.

Nakon dugih ljetnih priprema, koje su započele još 21. srpnja, Samoborci su jedva dočekali izlazak na tatami da vide rezultate svog rada. Iako još umorni od napornog ritma od dva treninga dnevno, pokazali su trenutno zadovoljavajuće stanje svoje sportske forme. Pravi pokazatelji napornih ljetnih priprema očekuju se početkom listopada kada će se ući i u pravi ritam karate treninga.

Najuspješnija je u Čakovcu bila Silvia Buzaljko koja je osvojila zlato u kategoriji seniorki do 68 kg i srebro u kategoriji mlađih seniorki preko 60 kg. Mateo Šitum je osvojio drugo mjesto u kategoriji mlađih seniora preko 78 kg dok je u istoj kategoriji broncu osvojio Emil Vrkljan. Ian Baždar je osvojio treće mjesto i brončano odličje u kategoriji kadeta preko 70 kg.

Igor Katanec, Leonard Šogorić i Luka Peles ovoga puta nisu uspjeli doći do pobjedničkog postolja, ali svojim radom nisu podbacili.

Samoborske karataše već sljedećeg vikenda očekuje novi nastup na turniru u Zagrebu gdje se mogu očekivati još bolji rezultati.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.