Samoborska inicijativa reformista i Radimir Čačić predstavili svoje političke smjernice

6. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.430 Pregleda

Gradska inicijativa za osnivanje Narodne stranke-reformista, predstavila je danas svoje temeljne smjernice Samoborcima. Na štandu na Trgu kralja Tomislava povjerenika ove političke opcije za Samobor Jozu Grubešu i druge članove Inicijative posjetio je i predsjednik ove nove buduće reformističke stranke, zasad još udruge, Radimir Čačić, najavivši povratak korijenima narodnjaštva s fokusom na gospodarske reforme i jačanje razvojnih projekata kao jedino održivih za izlazak Hrvatske iz dugogodišnje recesije.

Reformisti smatraju da Hrvatskoj treba politika s mjerljivim rezultatima koja vodi računa o stvarnim potrebama građana i kojoj je primarni cilj podizanje njihova životnog standarda – poručuje Čačić koji Samobor procjenjuje kao ozbiljnu lokalnu samouravu s ozbiljnim budžetom i urbanom strukturom stanovništva, koja je važna za sve političke opcije, a naročito za političku ponudu reformista.

Hrvatska više ne može podnositi političke sukobe koji je potresaju – rekao je Čačić i zaključio: Smatramo da treba imati jasnu nacionalnu poruku, visoku socijalnu osjetljivost, bazično biti liberalan, a s reformom javne uprave decentralizirati državu.

Jozo Grubeša tvrdi da ova udruga ne privlači samo bivše HNS-ovce jer joj prilaze i oni koji dosad nisu uopće bili u politici.

Osnivački sabor Narodne stranke-reformista održat će se 28. rujna po principu “jedan član – jedan glas”.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    “Bežite ljudi – ide auto”. Tak se vikalo pred 100 godina.
    Isto tak se vikalo i 2014. kad je reformist Čačić u Samobor ulazio 🙂