40 prijavljenih ekipa za 15. svetonedeljsku fišijadu

5. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.270 Pregleda

Sutrašnju subotu obilježit će nova Svetonedeljska fišijada, koju Turistička zajednica susjednog grada i Sportsko-ribolovna udruga Rak iz Rakitja organiziraju po 15. put. Za natjecanje u kuhanju fiša prijavilo se rekordnih 40 natjecateljskih ekipa. Uz redovite sudionike sa svetonedeljskog i samoborskog područja, pa zatim s područja Zagrebačke županije, a posljednjih godina i iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, ove godine su svoje sudjelovanje prijavile i po jedna slavonska i dalmatinska ekipa.

Program počinje u 14 sati kada će kuburaši Gromovnika iz Bestovja pucnjevima iz svojih kubura označiti početak kuhanja fiša. Za vrijeme trajanja ocjenjivanja pripravljenih fiš-paprikaša, između 16 i 18 sati, posjetiteljima će besplatno biti podijeljen fiš iz velikog kotla od 600 litara. Proglašenje pobjedničkog fiša predviđeno je za 18 sati.

Dotad će posjetitelje 15. svetonedeljske fišijade, uz voditelja programa Davora Dretara Dreleta, zabavljati Žiga i Bandisti, koji su se u tom svom poslu pokazali iznimnim pogotkom organizatora na jednoj od prethodnih Fišijada.

Tijekom programa održat će se prezentacija i prodaja suvenira i domaćih kolača, a za posjetitelje su organizatori pripremili i nagradno natjecanje u starim pučkim igrama poput potezanja konopa, skakanja u vrećama i sličnim.

Pokrovitelji programa su Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.