Samoborci na proslavi Dana grada Pečuha

4. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.128 Pregleda

Već tradicionalno, 1. rujna rođendan je proslavio naš prijateljski grad Pečuh. U samoborskom izaslanstvu na ovoj su proslavi bili zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnica Ureda gradonačelnika Valentina Horvat i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Program proslave započeo je svetom misom u pečuškoj katedrali, za čim je uslijedila svečana sjednica Generalne skupštine Grada Pečuha, održana u Nacionalnom kazalištu.

U organizaciji domaćina predstavnici našeg grada i drugi gosti obišli su i izložbu “Leonardo – renesansni genij” koja obuhvaća intelektualno naslijeđe te znanstvena i umjetnička djela Leonarda da Vincija. Ova monumentalna izložba, nakon Tokyja i San Joséa, svoj europski premijerni prikaz ima baš u Pečuhu. Zbog velikog zanimanja Europljana njezino je trajanje produljeno i ostaje otvorena do 30. rujna.

Program svečanog obilježavanja Dana grada Pečuha završen je koncertom Panonskog filharmoničkog orkestra u Kodaly centru.
Tijekom boravka našeg izaslanstva u Pečuhu, održan je i sastanak ususret Skupštini Zaklade Zlatko i Vesna Prica na kojoj će biti riječi o načinu ulaganja financijskih sredstava što ih je Zakladi odobrila mađarska vlada. Razgovaralo se i o nastavku suradnje prijateljskih gradova, osobito na kulturnom planu, kroz iskustva Pečuha kao Europske prijestolnice kulture u 2010. godini.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.