Besplatan srednjoškolski prijevoz do kraja godine

3. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.723 Pregleda

Prijevoz za samoborske srednjoškolce i u novoj školskoj godini ostaje besplatan.

Pravo na besplatan pokaz imaju srednjoškolci koji pohađaju neku od srednjih škola na području grada Samobora ili na području grada Zagreba, a sve prema odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta od 28. kolovoza ove godine.

Novost je u tome da će pravo na besplatan prijevoz ostvarivati i učenici srednjih škola koji su članovi kućanstava korisnika zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje, i to sukladno propisima kojima se uređuje područje socijalne skrbi.

Grad Samobor sufinancira srednjoškolske mjesečne markice u iznosu od 25 posto pune cijene, dok 75 posto plaća sam korisnik usluge prijevoza na prodajnom mjestu prijevoznika prilikom kupnje mjesečne markice.

Srednjoškolcima koji pohađaju neku od samoborskih srednjih škola, a ne ostvaruju pravo na sufinanciranje sukladno odluci Ministarstva, Grad Samobor će prijevoz sufinancirati u iznosu od 50 posto, dok će preostalih 50 stvarne cijene srednjoškolske mjesečne markice plaćati sam korisnik prilikom njezina preuzimanja.

Povrat sredstava u iznosu od 75 posto, srednjoškolci će ostvariti, kao i dosad, naknadno, odnosno kada nadležno Ministarstvo putem Grada Zagreba ili Zagrebačke županije izvrši povrat novčanih sredstava prijevoznicima.

Studentske relacijske karte Grad Samobor sufinancira u iznosu od 100 kuna mjesečno.

Trošak izrade nove putne iskaznice svaki srednjoškolac ili student snosi sam.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.