Slatina – novi grad prijatelj Svete Nedelje

2. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.472 Pregleda

Poveljom o prijateljstvu i suradnji između Grada Svete Nedelje i Grada Slatine, potpisanom jučer na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine, i pravno je osnaženo višegodišnje partnerstvo dvaju gradova. Povelju su u povodu obilježavanja Dana Grada Slatine i 717. obljetnice spomena imena Slatine, potpisali gradonačelnici Svete Nedelje i Slatine, Drago Prahin i Ivan Roštaš. Obraćajući se okupljenima na svečanosti, Drago Prahin je istaknuo da je ovo velik dan za oba Grada jer potpisana Povelja otvara nove mogućnosti širenja ne samo prijateljskih odnosa dvaju gradova, već i ostvarenja zajedničkih ciljeva preko  ulaganja u razvoj oba grada uz pomoć fondova Europske unije.

U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina nazočnima su se obratili i predstavnici domaćina, Grada Slatine, Ivan Roštaš i Robertino Repić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić te saborski zastupnik i počasni građanin Slatine Vladimir Šeks.

U Parku 136. slatinske brigade položeni su vijenci na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a položila su ih izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MUP-a, Hrvatskoga sabora, Virovitičko-podravske županije i gradova Szigetvara, Szentlorenca, Svete Nedelje, Virovitice, Orahovice, Našica i općina s područja Virovitičko-podravske županije.

Uime Svete Nedelje obilježavanju Dana Grada Slatine, uz Dragu Prahina, nazočili su i njegov zamjenik Damir Halužan te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biserka Delač.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.