Sedmosatno ispumpavanje vode iz podruma i garaža

1. rujna 2014.
Komentari isključeni
1.972 Pregleda

Uslijed obilne kiše koja je tijekom protekle noći počela padati i na području našega grada, Javna vatrogasna postrojba grada Samobora imala je noćas od 3 sata, pa do 10 sati ujutro pune ruke posla s ispumpavanjem poplavljenih podruma i garaža obiteljskih kuća. Kako nam je rekao zapovjednik naših profesionalaca i Vatrogasne zajednice grada Mladen Žitković, dočekalo ih je 8 intervencija, od kojih su najviše posla imali u Ulici Ivane Mažuranić, gdje je 300-tinjak metara kolnika bilo pod vodom u visini od 40 centimetara. Nakon prestanka oborina i povlačenja vode s kolnika vatrogasci su ispumpavali vodu iz podruma obiteljske kuće na broju 54 u istoj toj ulici, koja je dosegnula visinu od 2 metra. U Ulici Većeslava Kolara 1, samoborski profesionalni vatrogasci ispumpavali su vodu visoku 20 centimetara iz podruma stambene zgrade veličine 20×20 metara.

U Rakovom Potoku intervenirali su na Karlovačkoj cesti 86, gdje su ispumpavali9 također 20 centimetara visoku vodu iz obiteljske prizemnice veličine 10×10 metara. U Planinskoj 5b u Kladju dočekalo ih je novih 20 centimetara vode u podrumu i ostavu obiteljske kuće veličine 10×11 metara.

U podrumima dviju obiteljskih kuća, u Ulici Dobriše Cesarića 36 u Samoboru i Kneza Trpimira 43 u Lugu, iste veličine kao i objekta u Kladju, nakupilo se čak pola metra vode.

Štete su na zidovima i inventaru svih poplavljenih objekata, a najviše na kućanskim aparatima i namještaju. Kako bilo da bilo, vatrogasci su ipak, još jedanput, svojim pravovremenim djelovanjem pomogli građanima našega grada u nezgodama i problemima te im bar malo ublažili posljedice kišnog nevremena.

Napomenimo još da je vodostaj Gradne tijekom noći naglo porastao, ali nije bilo njezina izlijevanja iz korita.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.