Konjičke atrakcije na Etno farmi Mirnovec

1. rujna 2014.
Komentari isključeni
4.607 Pregleda

Atraktivno sportsko natjecanje, ali i turističku priredbu, organizirao je jučer Konjički klub Mirnovec na Etno farmi Mirnovec u Samoborskom polju. Bio je to 3. Kup Samobora u preponskom jahanju, koji ovaj put nije okupio prevelik broj natjecatelja, ali publike, koja je došla uživati u ovom efektnom i pomalo ekskluzivnom natjecanju, nije manjkalo. Konjičko natjecanje u organizaciji Konjičkog kluba Mirnovec i ove se godine, naime, moglo pratiti potpuno besplatno, a jahačke utakmice trajale su cijeli dan. Uz jahače iz hrvatskih klubova nastupili su i slovenski jahači. Fond nagrada za najuspješnije iznosio je 22 tisuće kuna.

15 (1024 x 768)

Između ostalih, sudionik natjecanja bio je i ovogodišnji slavodobitnik 299. sinjske alke, Denis Gugić, inače trostruki uzastopni prvak Hrvatske u preponskom jahanju, što je natjecanju na Etno-farmi Mirnovec dalo posebnu draž.

19 (1024 x 768)

U utakmici s preponama na 80 metara visine pobijedila je Lea Djelmić iz Konjičkog kluba Jarun. Dvije pobjede odnijele su domaće natjecateljice, Josipa Koletić na 100 centimetara i Rijana Šolman na 110 centimetara, obje iz Konjičkog kluba Mirnovec. Na 120 centimetara visine pobjedu je odnio slovenski jahač Andrej Kučar, a drugo i treće mjesto, ali na različitim grlima, zauzeo je Denis Gugić. U baražu na 130 centimetara prvi je bio Denis Gugić iz Konjičkog kluba Edek, drugi Slovenac Uroš Jordan, a treći još jedan slovenski predstavnik Jan Bogovič. S obzirom na svoj ukupan rezultat na ovom kup natjecanju, Gugić je proglašen njegovim najuspješnijim sudionikom.

16 (1024 x 768)

Preponsko jahanje promoviralo se ovdje i kao olimpijska disciplina – rekla je tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek. Dio nagrada podijelio je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, koji je istaknuo da su ovo prvi koraci u revitalizaciji i oplemenjivanju Samoborskog polja u čemu će upornim privatnim investitorima poput Franje Koletića nastojati pomoći i Grad Samobor izgradnjom neophodne komunalno-prometne infrastrukture. Franjo Koletić smatra da će tek godine što stižu pokazati svu opravdanost njegovih ulaganja u ovaj poslovni sportsko-turistički projekt, koji korak po korak privlači zainteresirane za konjički sport, posebno djecu i mlade.

17 (1024 x 768)

Domaćin je s predsjednikom Viteškog alkarskog društva iz Sinja, Stipom Jukićem, načelno dogovorio poseban promotivni program za sljedeći Kup grada Samobora u preponskom jahanju s obzirom na to da se sljedeće godine održava jubilarna 300. sinjska alka.

18 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.