Oproštajna misa omiljenog kapelana

18. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
5.175 Pregleda

Oproštajnu misu povodom odlaska na novu dužnost župnika u Soblinec, jučer je od 11 sati u župnoj crkvi Svete Anastazije održao kapelan Mario Pavić. Taj mladi, izuzetno susretljivi i poduzetni svećenik u samoborskoj je župi ostavio vrlo dubok i upečatljiv trag. Mladi župljani pamte brojne izlete posvećene duhovnoj obnovi, zanimljive susrete s poznatim ljudima čvrste vjere, poput nogometaša Matea Kovačića, i druge hvalevrijedne aktivnosti koje je poticao i organizirao velečasni Pavić. On je bio i idejni začetnik uređenja živih jaslica u Parku Domovinske zahvalnosti, koje je u vrijeme Božića pohodilo mnoštvo vjernika i znatiželjnika.  Velečasni Pavić uvijek je bio i zahvalan sugovornik koji se rado odazivao na sve naše upite i pozive, pa mu iskreno zahvaljujemo na plodnoj suradnji u proteklim godinama i želimo puno sreće i uspjeha u novoj župi.

mladi daruju kapelana (757 x 505)

A koliko su mladi župljani zavoljeli velečasnog Pavića svjedoče i brojni, prigodni pokloni kojima su ga darivali nakoj jučerašnje oproštajne mise. Na kraju je uslijedilo i zajedničko fotografiranje za uspomenu na sve lijepe dane provedene u zajedničkom radu i molitvi.

 

mladi ispred crkve (757 x 505)

 

Autor fotografija: Josip Grđan

 

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentara

  1. Avatar

    Nedostaje autor fotografija!