Samobor Youngmasters od 17. do 28. kolovoza

16. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
1.320 Pregleda

Youngmasters glazbeni program odvijat će se u našem gradu po 4. put, u sljedeća dva tjedna, od 17. do 28. kolovoza. Riječ je o Međunarodnoj ljetnoj školi mladih glazbenika i međunarodnim majstorskim tečajevima u organizaciji Malog muzičkog ateljea i glazbenom festivalu, koji je proizašao iz te ljetne glazbene radionice.

Predavači u školi su mladi pedagozi i virtuozi na svom instrumentu koji grade uspješnu međunarodnom karijeru, a sudionici tečajeva mladi gitaristi, violinisti i klarinetisti iz Hrvatske i Slovenije. Očekuje ih se 50-ak.

Mladi glazbenici, polaznici ovih programa, u posljednjem tjednu ovoga mjeseca, zajedno sa svojim mentorima priredit će, naime, 12 besplatnih koncerata na pet gradskih otvorenih i zatvorenih prostora. Najsvečaniji će biti Gala koncert u crkvi Svete Anastazije, u srijedu, 27. kolovoza u 20 sati, na kojemu će Samoborski gudački kvartet svirati s najuspješnijim solistima na ljetnoj školi. To je koncert na kojem se predavači i polaznici Youngmastersa predstavljaju zajedničkim muziciranjem.

 

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.