Samobor i Sveta Nedelja sufinanciraju nabavu udžbenika

14. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
1.985 Pregleda

Samoborski cenzus 1.100 kuna

S iznosom od 300 kuna po učeniku Grad Samobor sufinancirat će nabavu udžbenika učenicima slabijeg imovinskog statusa u školskoj godini 2014./2015. Pravo na tu pomoć ostvaruju učenici osnovnih škola na području grada Samobora koji u njemu imaju i prebivalište, a dolaze iz obitelji čija primanja ne prelaze iznos od 1.100 kuna mjesečno po članu obitelji. Grad Samobor za ovu je namjenu u gradskom proračunu predvidio iznos od 71.400 kuna.

Zamolbe za sufinanciranjem nabave školskih udžbenika podnose se na na obrascu, koji se može pronaći na internetskim stranicama Grada Samobora, www.samobor.hr ili osobno podići na porti gradske uprave. Uz ispunjeni obrazac potrebno je priložiti i drugu propisanu dokumentaciju prema kriterijima zaključka gradonačelnika, koji su također objavljeni na web stranici Grada. Krajnjii rok za podnošenje zamolbi je 27. rujna.

Svetonedeljski cenzus 2.200 kuna

I Grad Sveta Nedelja objavio je na svojoj web stranici kriterije za ostvarivanje prava na sufinanciranje udžbenika za tamošnje osnovce. To pravo ostvaruju učenici s prijavljenim prebivalištem na području susjednog grada, u čijim obiteljima dohodak po članu mjesečeno ne prelazi iznos od 2.200 kuna.

Zamolbe za sufinanciranje kupnje školskih udžbenika podnose se tajništvu Osnovne škole Sveta Nedelja, zaključno do sljedećeg petka, 22. kolovoza, radnim danom između 8 i 15 sati. Mogu se poslati i poštom na adresu svetonedeljske škole. Uza svu propisanu dokumentaciju, navedenu na internetskoj stranici Grada Svete Nedelje www.grad-svetanedelja.hr, za učenike treba navesti i razred koji će pohađati u novoj školskoj godini. Učenicima koji ostvare pravo na sufinanciranje nabave udžbenika Osnovna škola Sveta Nedelja izdat će potvrdu s kojom će narudžbu knjiga moći ostvariti u bilo kojoj knjižari. Knjige će prema predračunu platiti Grad Sveta Nedelja.

Budući da će te iste udžbenike naslijediti sljedeće generacije osnovaca, od svetonedeljskih đaka traži se da udžbenike čuvaju jer će ih na kraju školske godine vraćati u školu svojim razrednicima. U slučaju oštećenja morat će nadoknaditi štetu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.